Så får du sminket att hålla

En anledning till varför man kan känna frustration över sin sminkning är för att den inte håller. Men det finns ett flertal bra knep för att ditt smink ska hålla bättre och i det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan gå tillväga för att få ditt smink att hålla längre.

Använd primer

Att använda primer är ett väldigt bra sätt för att få ditt smink att hålla längre. Det finns två olika sorters primers på marknaden att välja bland. En typ av primer du har i ditt ansikte appliceras innan du börjar med resten av sminkningen. Denna typ av primer kan också vara porminskande eller ge extra lyster. Sedan finns det också speciella primers för ögonlocken för dig som använder ögonskugga eller eyeliner när du sminkar dig.

Använd setting spray

Du ska alltså börja din sminkrutin med primer för att sminket ska hålla bättre. Något du kan använda som sista steg för att försäkra att sminket håller är setting spray. En setting spray är en spray som sprayas på sminkningen för att sminket ska hålla bättre och för att produkterna ska smälta samman.

Relaterade inlägg