När en substans placeras under din hud för att sträcka samt fylla ut överliggande hud kallas detta ”fillers” inom plastikkirurgin. Detta är en kosmetisk behandling som resulterar i att din hud samt ojämnheter slätas ut. Med denna skönhetsbehandling kommer din hud att få en fulländad slät form. För mogna kvinnor appliceras gärna fillers där huden blivit tunnare med åren. Många gånger används fillers för att lyfta hakor, kinder, käklinjer eller för att fylla ut läppar. Dessutom kan fillers applicerars runt munnen eller för att forma om en näsa. Själva processen är både enkel och snabb eftersom den inte inkluderar kirurgi utan det är endast en substans som injiceras under din hud för att förbättra ditt utseende.

Botox eller fillers?

Det är skillnad mellan botox och fillers även om behandlignen är liknande. Botox är ett litet muskelavslappanande protein som injiceras i utvalda muskler vilka kommer att paralyseras under några månader. Patienten får ett fräschare och mer avslappnat utseende. Fillers är däremot en produkt som ger volym. Det innebär bland annat att man kan modulera ett ansikte och skapa ett önskat utseende, något som inte är möjligt med botox. Produkten består för det mesta av stabiliserad hyaluronsyra som existerar naturligt i din kropp. Hållbarheten av en behandling beror mycket på dina individuella förutsättningar och var fillern injiceras. För bibehållet resultat kommer du att behöva upprepa behandlingen regelbundet. Minderåriga, ammande mammor, gravida eller personer med extrem utseendefixering rekommenderas att inte behandlas med fillers.

Intresse för fillers

Att intresset för fillers är mycket stort beror på att behandlingen är enkel, resultaten är synliga, riskerna är små och kostnaden är mycket rimlig. Hos exempelvis Akademikliniken arbetar experter som har lång erfarenhet av att åstadkomma estetiskt vackra och naturliga resultat. Mycket av vad som tidigare endast kunde åstakommas via kirurgi kan numera behandlas med fillers. Med fina fillers kan Akademiklinikens kunniga och utbildade personal återställa insjukna ansiktspartier, skapa större och vackrare läppar, skulptera en markerad form på käklinjen eller hakan, förstärka kindben, ta bort markerade eller djupa linjer runt ögon samt mun, ta bort mörka ringar under ögonen, föryngra samt släta ut händer, föryngra huden i ansiktet, minimera ärr från acne eller andra hudbesvär samt förbättra formen på näsan. När du genomför en behandling med fillers kan du med små medel förstärka, förbättra och skulptera ditt ansikte.

Kan en fillers behandling vara riskfylld?

Alla skönhetsingrepp som utförs av personer utan rätt utbildning (eller utomlands) kan vara riskfyllda eller rent ut sagt farliga. När outbildade lycksökare utför behandling med fillers eller botox som inte vet hur dessa produkter ska användas kan behandlingen leda till allvarliga komplikationer. Om en outbildad person sätter en injektion i ansiktet men råkar få produkten i blodomloppet kan det i värsta fall leda till kallbrand eller skador i hudvävnaden. Felaktigt utförda injektioner runt ögonen kan orsaka blindhet samt orsaka problem med hjärnans blodcirkulation. Det är därför viktigt att du vänder dig till en klinik med dokumenterat utbildad personal så att du kan känna dig trygg och förvänta dig ett vackert resultat.

Relaterade inlägg