Bästa hudvården under smink

Smink och hudvård går hand i hand. För att få till en snygg sminkning är det viktigt att du sköter om huden. Ju bättre hy du har, desto bättre kommer sminket att se ut. För att lyckas med makeupen bör du investera i hudvårdsprodukter som passar din hy. Här kan du läsa mer om hur hudvård kan användas ihop med smink.

Hitta en hudvårdsrutin som passar dig

Nyckeln till att få vacker hy är att hitta produkter som passar just din hy och dina hudproblem. På Hudoteket kan du få hjälp av professionella hudterapeuter. Genom att svara på ett antal frågor kan de hjälpa dig att plocka fram produkter som passar dig. Konsultationen är helt kostnadsfri och du behöver inte köpa produkterna som rekommenderas. Hos Hudoteket hittar du även det populära märket Medik8 som har över 40 års erfarenhet inom hudvård. Medik8 är ett brittiskt varumärke som producerar högkvalitativa hudvårdsprodukter. De erbjuder flera olika serier vilket innebär att alla kan hitta produkter som passar deras hud och hudproblem. Medik8 erbjuder exempelvis särskilda produkter för akne, torrhet, rodnad, pigmenteringar och rynkor. Deras förpackningar är dessutom miljövänliga.

Förbered huden innan sminkningen

För att sminket ska se fint ut och hålla under hela dagen är det viktigt att du förbereder huden innan sminkning. Återfuktning är A och O för att makeupen ska se bra ut. Om huden är torr och stram kommer sminket att se kakigt ut. Se därför till att smörja in huden ordentligt innan du applicerar basprodukter som concealer och foundation. Det finns massor av hudvårdsprodukter som du kan använda för att återfukta huden innan sminkning. Det bästa är att använda en primer som gör hudens silkeslen och jämnar ut fina linjer och porer. Det gör att sminket lägger sig jämnt som en kanvas på huden. Det finns primers i form av gel, olja och kräm. Du väljer själv vilken form du vill använda. Olja kan vara passande om du har torr hy och gel kan passa en fetare hy. Krämvarianten passar ofta alla hudtyper. Primern lägger du efter din vanliga hudvårdsrutin precis innan du sminkar dig. Om du inte har en primer kan du istället välja en återfuktande kräm. Glöm inte ögonområdet om du använder concealer för att täcka mörka ringar under ögonen.

Glöm inte solskyddsfaktor

Sist, men inte minst får du inte glömma att smörja huden med hög solskyddsfaktor. Solens farliga UV-strålar kan skada huden och orsaka cancer. Trots att flera sminkprodukter har SPF är det sällan tillräckligt för att skydda huden. Det krävs nämligen ett rikligt lager med solkräm för att att huden ska skyddas. Se därför till att applicera en solkräm med hög SPF innan din sminkning. Solkrämen är ofta återfuktande och kan därför användas som en primer.

Relaterade inlägg