Sminka dig till större byst – är det möjligt?

Idag finns det flera vägar att gå för dig som drömmer om en större byst. I butikshyllorna kan du hitta bh:ar med vadderade kuddar som både lyfter och förstorar, men du kan även använda dig av mer permanenta metoder som plastikkirurgi. Ytterligare ett sätt för dig att skapa illusion av en större byst är med hjälp av smink.

Att använda sminkmetoden contouring har blivit mycket populärt. Enkelt förklarat går det ut på att använda sig av ljusare och mörkare skuggor för att framhäva eller dölja vissa partier i ansiktet. Genom att lägga en mörkare skugga under kindbenen och en ljusare ovanpå kan du t.ex. skapa illusionen av mer framträdande kindben och ett mer definierat ansikte. Samma sak gäller för kroppen. Contouring är inte bara något som du kan använda i ansiktet, utan med hjälp av smink kan du även skapa illusionen av magmuskler, slankare ben, framträdande nyckelben eller, hör och häpna, en större byst.

Smink eller operation – vad ska man välja?

Att genomgå en plastikoperation för att få större byst är idag ganska vanligt, men det är också ett mycket stort och drastiskt ingrepp som inte alla vill genomgå. Huruvida du vill sminka dig till större bröst eller operera dig är naturligtvis helt upp till dig själv. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen.

Större bröst med operation – Med hjälp av runda eller anatomiska implantat kan du öka fylligheten och volymen i dina bröst. Anatomiska implantat lämpar sig för dig som vill ha en naturlig form och som har tunnare hud eller mindre utgångsläge. Idag är runda implantat dock det vanligaste och anatomiska implantat används främst i enstaka situationer. Operationen ger dig ett permanent resultat, men kan även plockas ut om du ångrar dig. Ingreppet sker under narkos och kostar tiotusentals kronor.

Sminka dig till större bröst – Att sminka sig till större bröst är både enklare och betydligt billigare. Med hjälp av en bra push-up-bh och en mörkare contouring-skugga kan du skapa illusionen av att dina bröst är fylligare och större. Detta är en bra metod för dig som inte vill lägga dig under kniven eller som bara vill ha större byst vid enstaka tillfällen, t.ex. om du ska bära en specifik klänning. Nackdelen är att resultatet inte är permanent och försvinner om du duschar eller svettas.

Använd smink för större byst – så gör du

Att använda smink för att få en större byst är mycket enkelt. Det enda du behöver är en mörkare och en ljusare skugga. Den mörka skuggan får gärna vara tre gånger mörkare än din naturliga hudton och den ljusa skuggan tre gånger ljusare.

Den ljusa skuggan får mer än gärna ha lyster i sig och bör appliceras på ovansidan av brösten. Den mörkare skuggan använder du för att följa bröstens naturliga form och skapa skugga likt en lyfta. Du kan gärna applicera den mörka skuggan en bit ovanför dina egna bröst och du vill ha ett extra fylligt intryck. Se bara till att du inte går hela vägen runt bröstets övre del, eftersom detta ger ett onaturligt resultat.

Relaterade inlägg