Sminkknep som får dig att se yngre ut

Att åldras är något som oundvikligen sker, vare sig du vill det eller inte. Men du kan dels bromsa åldrande genom att vårda huden på ett bra sätt. Du kan också trolla bort diverse ålderstecken med rätt makeup. Tänderna har också betydelse för om du uppfattas som äldre eller yngre än vad du är. För att alltid ha fina tänder är det viktigt att du regelbundet kontrollerar tänderna. Hos Södertandläkarna kan du göra förebyggande behandlingar som är en form av underhåll av din munhälsa. Södertandläkarna har många välutbildade och kvalificerade medarbetare som du kan känna dig trygg med. Om du har några frågor kring munhälsa kan du alltid ringa Södertandläkarna. När du har fina tänder kan du tryggt visa dina tänder utan att känna att de gör dig äldre.

Concealer kan göra underverk

För att se yngre ut med hjälp av smink är det viktigt att använda rätt typ av smink och sedan använda en bra sminkteknik. Du kan bland annat med hjälp av rätt concealer se flera år yngre ut än vad du faktiskt är. Om du däremot använder fel typ av smink på din hud kan du se äldre ut än vad du faktiskt är. Exempelvis kan en tyngre, heltäckande och matt foundation se jättebra ut på ett yngre ansikte men på ett äldre ansikte med mer fina linjer och rynkor kan ålderstecken förstärkas istället för att döljas. När det kommer till concealer ska den helst vara i en lite ljusare nyans än din foundation. Applicera den uppåt i ansiktet genom att dra ut streck, då ser det ut som ansiktet lyfts uppåt. Samma teknik kan du använda när du ska applicera solpuder och rouge. Hur du lägger dina makeupprodukter har helt klart en stor betydelse för resultatet. Allt du applicerar under kindbenet kan få ditt ansikte att dras neråt.

Välj en lätt foundation

När du ska välja foundation är en som är lite lättare ett bra val om du vill undvika att den lägger sig i fina linjer som finns i ansiktet. Det viktigaste är att matcha nyansen med din hudton, den ska varken vara för mörk eller för ljus. Rouge ger ansiktet en naturlig rodnad och om du använder en passande nyans för din hud kan du skala av fler år från ditt ansikte. Om du vill se yngre ut bör du välja ett puder som är lite lätt matt och i en ljusrosa nyans för att ge huden ett hälsosamt utseende.

Konturer kan ge ett smalare ansikte

Konturer är viktiga när det kommer till makeup. Konturer kan ge ditt ansikte en naturlig glans och nyanser som gör att ditt ansikte upplevs smalare. För att få bra konturer kan du använda bronzer och highlighter. För att hitta rätt makeup för dig kan du behöva testa dig fram för att hitta rätt produkter.

Relaterade inlägg