Det finns smink som används för att skapa avancerade sminkningar, men det finns också smink som används för vardaglig sminkning. Den sorts smink som används för att lägga grunden för resten av sminkningen kallas för bassmink. I det här inlägget kommer du att få veta allt om just bassmink.

Primer

Primer är något som många skippar, men om du vill förbereda din hud för resten av sminkningen och få den att hålla längre ska du använda en primer.

Foundation

Foundation används tillsammans med en svamp eller borste för att skapa en jämn hudton. Använd en foundation som matchar din egen hudton för bästa resultat.

Concealer

Ovanpå din foundation lägger du concealer på de ställen du vill dölja. Till exempel akne, röda fläckar och mörka ringar under ögonen. Använd en concealer som matchar din egen hudton för bästa resultat.

Puder

Näst sista steget vad gäller bassminkning är pudret. Det finns både kompakta puder och lösa puder. Sedan finns det även transparenta och färgade puder. Ett puder används för att få sminket att hålla längre och för att matta ner huden.

Setting spray

En setting spray används för att sätta sminket på plats och för att de olika lagren av smink ska smälta samman.

Relaterade inlägg