Att smink är något som många använder dagligen är en bidragande faktor till att marknaden för smink är stor. Eftersom det finns en hel del sminkmärken att välja bland tänkte vi i det här inlägget ge dig en kort genomgång av några av våra mest populära sminkmärken, både i Sverige men också internationellt.

NYX

NYX eller NYX professional makeup som varumärket egentligen heter är ett amerikanskt skönhetsmärke. Varumärket grundades år 1999 av Toni Ko. Från början var varumärket främst känt i USA men på senare år har varumärket vuxit sig allt större och har blivit ett av Sveriges mest populära sminkmärken. En anledning till varför NYX är särskilt uppskattat är för att de inte testar sina produkter på djur.

Max factor

Max factor är ett av de äldre sminkmärkena som har ett starkt fäste på marknaden än idag. Max factor grundades år 1909 av Maksymilian Faktorowicz som kallades för Max Factor där sminkmärket har fått sitt namn. Grundaren kom ursprungligen från Polen men emigrerade senare till USA där han startade varumärket.

Isadora

Ett annat exempel på ett populärt sminkmärke är Isadora. Isadora grundades år 1983 i Malmö av Ingvar Vigstrand och Ingrid Berndtsson. Från början såldes varumärket främst i Sverige och i grannlandet Norge. Men med åren har företagit vuxit och säljs idag i omkring 40 länder runt om i hela världen.

Lumene

Lumene är ett finskt skönhetsmärke som grundades år 1970 av läkemedelsföretaget Orien som grundades år 1948. Bara ett par år efter lanseringen blev Lumene Finlands ledande varumärke inom skönhet och med åren har marknaden expanderats, bland annat till Sverige. Lumene fokuserar på att skapa produkter som är anpassade efter vårt nordiska klimat. Dessutom innehåller deras produkter till stora delar ingredienser vi hittar ute i naturen.

Maybelline

Maybelline är ett skönhetsmärke som grundades år 1914 i Chicago, USA, av Thomas Lyle Williams. Varumärket grundades då Thomas lade märke till att hans syster som hette Mabel försökte applicera smink på sina ögonfransar för att få dem att bli svarta och fylliga. Därefter började varumärket att lansera sina första sminkprodukter vilket var mascaror. Idag har varumärket ett stort utbud av olika sorters sminkprodukter.

The balm

Det sista sminkmärket i det här inlägget är ett amerikanskt skönhetsmärke som grundades år 2004. Varumärket The balm har gjort sig känt genom att skapa förpackningar som är vintageinspirerade.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *